Training Gespreksvaardigheden:

 

Al bij het introductierondje koffie heeft Jimmy een goed beeld wat de leerbehoefte van de diverse deelnemers is én van de groep.
Dit geeft zijn snelheid, inlevingsvermogen en inzicht weer, maar knapper is dat hij zijn mening niet vasthoudt maar gedurende het proces bijstelt en daarop zijn aanpak afstemt.
Een trainer die luistert in plaats van zijn eigen verhaaltje afspeelt is een verademing.

Hij weet elke deelnemer in zijn kracht te zetten waardoor elke leerweerstand verdwijnt.
Dit maakt zijn training veel effectiever dan de gemiddelde bedrijfstraining die meestal met de nodige reserve ondergaan wordt door de meeste deelnemers.

Zonder de groepsdynamiek uit het oog te verliezen steunt hij de zwakkeren in de groep en zet hij de sterke persoonlijkheden terug in de groep.
Elke deelnemer in onze training had achteraf het gevoel alsof de training precies op hem/haar was afgestemd. Dit komt omdat hij je weet te raken en precies datgene met je oefent wat je nodig hebt. Zijn rollenspel laat je hart in je keel kloppen en je hoofd suizen van de emotie die je ook ervaart in de praktijk. Dan reikt hij je opnieuw de behandelde theorie aan als redmiddel waardoor je die graag opneemt. Door de situatie dan opnieuw te spelen en positief af te ronden geeft hij je een succeservaring waardoor je het zelfvertrouwen krijgt dit zelf ook toe te kunnen passen.

Toen ik enthousiast terugkwam in de praktijk en de training met collega’s besprak waren de collega's die ooit ook een training bij hem hadden gevolgd zonder uitzondering zeer lovend. Zijn vermogen werkelijk tot je door te dringen en je sterk genoeg te maken om nieuw en onbekend gedrag te durven vertonen maakt hem absoluut uniek in het over het algemeen grijze landschap van trainers.

Jimmy, ik hoop ooit weer een keer de gelegenheid te krijgen een training van je te volgen. Het ga je goed.


Jos Weijts
Docent Engels Oostvaarders College Almere